Saskia Hoepman, Vion: “Cocoon is voor ons de beste match”

Home Banner

Top 100 foodbedrijf Vion kiest Cocoon

Vion Food Group is een internationale producent van gezond en veilig vlees. Een wereldspeler, 5,1 miljard omzet in 2017 met 25 productielocaties in Nederland en Duitsland. Hoofdkantoor in Boxtel. Vion behoort tot de top 100 food- en beverage-bedrijven wereldwijd. Levert aan retail, foodservice en vleesverwerkende industrie. De ambitie is om binnen de voedselketen wereldleider te zijn en een betrouwbare partner, die mensen over de hele wereld van veilige vleesproducten voorziet. Op de website vionfoodgroup.com zijn alle feiten en gegevens terug te vinden.

Saskia: “Vion had een online beeldbank nodig.”

Saskia Hoepman is freelance webcontentmanager bij Vion. “Een vaste werkplek heb ik eigenlijk niet, soms ben ik op locatie, soms op kantoor en dan weer thuis. Hierdoor heb ik via de mail dagelijks contact met veel verschillende partijen, zowel intern als extern. Iedereen levert content, in allerlei vormen en maten. Het gevolg was dat niemand nog overzicht had over alle bestanden. Ook wist niet iedereen altijd, waar ze de informatie konden vinden. Er was namelijk geen centrale opslag.”

“Ik vertaal interne wensen naar content voor onder andere de corporate en de carrière website, waarbij nauw wordt samengewerkt met de corporate afdelingen en de drie divisies op verschillende locaties in Nederland en Duitsland. Veel informatie en met name beeldmateriaal wordt lokaal bij diverse collega’s beheerd, waardoor het veel tijd kostte om al het benodigde materiaal in de juiste formaten aangeleverd te krijgen. Wat Vion nodig had, was de software van Cocoon.”

Online Beeldbank - Vion Food Group kiest Cocoon Media Management

“Ik hoefde niet lang te zoeken naar hoe bepaalde functies werken. Het werkt allemaal heel intuïtief.”

Saskia Hoepman
Vion Foodgroup

Betaalbaar, laagdrempelig en gebruiksvriendelijk

“Bij mijn vorige werkgever heb ik jaren geleden om dezelfde reden al een beeldbank geïmplementeerd. Na uitgebreid online zoeken en vergelijken van aanbieders van beeldbanken, nu vaak Digital Asset Management (DAM) genoemd, kwam ik uit bij Cocoon. De website voorzag me van alle praktische informatie die ik nodig had.”

“Cocoon was ook heel transparant over het kostenplaatje. Ik kon zelf aangeven, welke modules ik nodig had. Prima maatwerk. En uitstekend persoonlijk contact. Binnen een dag ontving ik een demo-omgeving om Cocoon te kunnen testen en intern te bespreken. Samen met een collega heb ik drie verschillende DAM-oplossingen getest in een demo-omgeving. Cocoon was voor ons al vrij snel de beste match. Niet alleen is Cocoon simpel in het gebruik, wat ik miste bij andere aanbieders, maar ook de prijs-kwaliteit verhouding was veruit het beste; prima functionaliteit voor de laagste prijs en bovendien geen opstartkosten. Daarnaast vond ik de service en het persoonlijke contact met Cocoon zeer prettig en vooral ook pragmatisch, daar houd ik van. Vanuit mijn ervaring met beeldbanken had ik geen training nodig en konden we direct aan de slag met de DAM-oplossing van Cocoon.”

Cocoon Media Management Software - DAM software - Betaalbaar, laagdrempelig en gebruiksvriendelijk

Iedereen altijd en overal toegang

“In onze eigen Cocoon-omgeving ben ik zelf de administrator. Collega’s en hun managers vanuit corporate communicatie en van de communicatie-afdelingen binnen de drie divisies zijn de intensieve gebruikers.”

“Het betekent het einde van de versnippering van content. Iedereen kan altijd en overal bij alle relevante content. Dit scheelt ons veel tijd en geld. En omdat Cocoon continu werkt aan verbetering kunnen wij als organisatie steeds beter ons werk doen. Ik ben heel blij dat we voor Cocoon hebben gekozen.”

www.vionfoodgroup.com

Interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan